Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie

18 september, 2023

Boete van 345 miljoen euro voor TikTok vanwege schenden privacy kinderen

TikTok heeft namens alle Europese toezichthouders een boete van €345 miljoen opgelegd gekregen voor het schenden van de privacy van kinderen in de EU. Deze beslissing is genomen nadat de Ierse toezichthouder, de Data Protection Commission (DPC) constateerde dat TikTok niet aan haar verplichtingen voldoet om de persoonsgegevens van minderjarigen voldoende te beschermen. Met name de gebrekkige leeftijdsverificatie en privacy-instellingen die standaard openbaar waren gezet, bleken voldoende redenen om de boete uit te delen. 

De Ierse toezichthouder heeft TikTok drie maanden de tijd gegeven om haar platform in lijn te brengen met specifieke regels binnen de GDPR, de Europese privacywetgeving. Lees meer op de website van de Ierse toezichthouder.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie