Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie

09 november, 2022

TikTok moet zich voor Nederlandse rechter verantwoorden voor privacyschendingen

TikTok moet zich voor de Nederlandse rechter verantwoorden voor de inbreuk op de privacyrechten van miljoenen Nederlandse TikTok-gebruikers. Vandaag heeft de rechtbank Amsterdam groen licht gegeven om een door Stichting Massaschade & Consument aangespannen collectieve rechtszaak in Nederland te behandelen. Dit is goed nieuws voor alle Nederlandse TikTok-gebruikers, omdat Stichting Massaschade & Consument met deze zaak het onrechtmatige handelen van TikTok een halt toe wil roepen. Daarnaast eist de stichting schadevergoeding voor alle gedupeerde gebruikers van TikTok.

De uitspraak volgt in een week waarin TikTok in heel Europa verder onder vuur is komen te liggen. Voor het eerst zijn de vermoedens dat Europese gebruikersdata doorgesluisd worden naar landen die het minder nauw met privacyregels nemen (denk aan China en de Verenigde Staten), door TikTok expliciet bevestigd.

 

Gebruik jij zelf TikTok? Steun dan de rechtszaak van Stichting Massaschade & Consument tegen TikTok op Fixtok.nl.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie