Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie

26 maart, 2021

Massaschade & Consument start collectieve actie tegen Airbnb

Stichting Massaschade & Consument heeft aangekondigd dat zij een massaschadezaak start tegen Airbnb. De stichting is een nieuw initiatief van ervaren professionals die hun sporen hebben verdiend op het terrein van consumentenbescherming, massaschade en finance. Via een collectieve juridische procedure komt zij op voor de rechten van consumenten - in dit geval meer dan 1 miljoen - die recht hebben op compensatie van Airbnb.

Airbnb heeft jarenlang ten onrechte bemiddelingskosten in rekening gebracht bij zowel huurders als verhuurders. Met het doorberekenen van dubbele bemiddelingskosten heeft Airbnb het verbod op belangenverstrengeling in de verhuur overtreden, zo oordeelde de Amsterdamse kantonrechter afgelopen jaar al.

Inmiddels hebben tienduizenden consumenten Airbnb zonder succes gevraagd om de bemiddelingskosten terug te betalen. Stichtingsvoorzitter Lucia Melcherts: ‘Deze zaak laat zien dat je als consument niet automatisch krijgt waar je recht op hebt. Airbnb heeft tot nu toe nog bijna niemand terugbetaald en lijkt dat ook niet van plan. Daarom gaat de Stichting Massaschade & Consument nu de juridische strijd aan om er voor te zorgen dat consumenten de teveel betaalde servicekosten terugkrijgen. De stichting vertegenwoordigt al meer dan 50.000 mensen doordat zij ook andere initiatieven vertegenwoordigt die zich voor teruggave inzetten. ’

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie