Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie

25 maart, 2021

Nieuwe stichting komt op voor consumenten bij massaschade

Stichting Massaschade & Consument gaat op professionele wijze de belangen dienen van consumenten bij massaschade. Deze nieuwe stichting brengt juridische- en financiële kennis samen en wil zo een einde maken aan de ongelijke strijd die consumenten moeten voeren door zogenaamde ‘collectieve acties’ te voeren. Als onafhankelijke stichting wil ze daarom structureel opkomen voor consumentenrechten. Daarbij voorziet de stichting veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld kartelzaken, schade door datalekken of kwesties rond gebrekkige medische producten.

Bij massaschade gaat het om zaken waar een grote groep consumenten schade lijdt als gevolg van onrechtmatig gedrag van een bedrijf, organisatie of instelling. Lucia Melcherts: ‘Het komt helaas te vaak voor dat consumenten recht hebben op een vergoeding maar deze niet krijgen omdat zij niet op kunnen tegen de juridische kennis en financiële mogelijkheden van de grote bedrijven, organisaties of instellingen. Dat gaat onze stichting veranderen waarbij we pal staan voor de consument.’

De Stichting Massaschade & Consument heeft een bestuur en raad van toezicht met een relevante juridisch-wetenschappelijke achtergrond of achtergrond in de consumentenbescherming. Ook is veel kennis en ervaring uit de financiële- en bestuurlijke wereld aanwezig. Het bestuur bestaat uit Lucia Melcherts (voorzitter), Ianika Tzankova en Dennis Jullens. In de raad van toezicht zitten Frans van Steenis (voorzitter), Vanessa Mak en Remco Dolstra.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie