Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie
Lid

Simone van der Hof

Kinderen hebben recht op een hoog niveau van bescherming van hun persoonsgegevens als zij apps en games gebruiken. Dit wordt ook erkend door de Raad van Europa en het VN Comité voor de rechten van het kind. De Stichting kan kinderen helpen bij de handhaving van hun recht op gegevensbescherming en andere kinderrechten. Ik draag daar graag aan bij met mijn kennis.

Over Simone van der Hof

Simone van der Hof is gespecialiseerd in recht en digitale technologie met speciale aandacht voor de rechten van het kind. Actuele onderwerpen in haar onderwijs en onderzoek zijn gegevensbescherming voor kinderen en de bescherming van kinderen tegen economische exploitatie. In het bijzonder heeft zij het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar leeftijdsverificatie, ouderlijke toestemming en op exploitatie gericht ontwerp van apps en games. In maart 2021 publiceerde zij met de Waag in opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties de Code voor Kinderrechten. Momenteel is zij binnen het Europese euCONSENT project betrokken bij de ontwikkeling van Europese verificatiemethoden voor leeftijd en ouderlijke toestemming. Simone is o.a. vice-voorzitter van de onafhankelijke klachtencommissie van het NICAM (De Kijkwijzer) en voorzitter van de expertgroep van het Safer Internet Center Nederland.

Ervaring

  • 2011 – heden, hoogleraar recht en digitale technologie bij de Universiteit Leiden
  • 2020 – heden, wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica bij de Universiteit Leiden
  • 2012, visiting professor School of Information Management van Victoria University of Wellington, Nieuw-Zeeland
  • 1996 – 2011, onderzoeker, universitair docent en universitair hoofddocent bij de Universiteit Tilburg
  • 1995-1996, onderzoeker technologie en recht bij de Universiteit Utrecht

Bijzonderheden

Simone is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht voor de TikTok-zaak. Simone zal daarbij met haar schat aan ervaring en kennis op deskundige wijze toezicht houden op de TikTok-zaak.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie