Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie
Lid

Ianika Tzankova

Het motto van Tilburg University is “Understanding Society” en ik heb altijd een fascinatie gehad voor de interactie tussen ‘the law in the books’ and ‘the law in action’. Daarom maak ik vol overtuiging deel uit van de stichting. Het zorgt voor een perspectief-verrijking. Het helpt zowel de juridische kennis over als de praktijk van massaschadeafwikkeling in Nederland.

Over Ianika Tzankova

Ianika is geboren en getogen in Bulgarije, maar studeerde Nederlands recht in Tilburg. Daar verdedigde zij in 2007 ook haar proefschrift over Toegang tot het Recht bij Massaschade dat haar de eerste Europese leerstoel op dat terrein opleverde. Zij combineert vanaf 2007 haar academische activiteiten met diverse werkzaamheden die als gemene deler de afwikkeling van massaschade hebben. Tussen 2015-2020 werkte ze tevens als consultant voor diverse procesfinanciers en/of voor opdrachtgevers die gebruik maken van procesfinanciering. Zij heeft sinds 2021 een eigen advocatenkantoor die actief is in grensoverschrijdende schades.

Ervaring

  • 2021 - heden, advocaat
  • 2000 - heden, Universiteit van Tilburg
  • 2015-2020, zelfstandig adviseur
  • 2007-2015, advocaat

Bijzonderheden

Ianika heeft geen bemoeienis met de TikTok-zaak. Zij voelt zich daartoe niet geheel vrij omdat zij in het verleden als advocaat voor een andere partij werkzaamheden heeft verricht. Van een daadwerkelijk conflict is geen sprake. Niettemin zal Ianika zich buiten elke inhoudelijke discussie over de TikTok-zaak houden.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie