NieuwsVeelgestelde vragenContact
Stichting Massaschade & Consument daagt TikTok voor de rechterMeer informatie
Voorzitter

Frans van Steenis

Na een werkzaam leven bij verschillende ‘international corporates’ en in de Nederlandse (semi)publieke sector weet ik dat het aandeelhouders belang of politieke motieven het te vaak winnen van de belangen van de klant of de burger. Heden ten dage kan ik vol overtuiging kiezen om, zonder last of ruggespraak, uitsluitend het consumenten belang te dienen.

Over Frans van Steenis

Frans van Steenis is een ervaren bestuurder bij zowel beursgenoteerde bedrijven, een partnership, en bij (semi)overheidsinstellingen en heeft zijn advieservaring met name opgedaan als consulting partner bij Deloitte. In diverse functies heeft hij grote internationale ervaring verkregen en het managen van veranderprocessen, fusies, overnames en het managen van cultuurverschillen is hem op het lijf geschreven. Met zijn politieke en bestuurlijke netwerk zet hij zich graag in voor zaken van maatschappelijk belang.

Ervaring

  • 2017 – heden, Associated partner bij Hague Corporate Affairs en toezichthouder in Zorg, Onderwijs, Sport, en Cultuur
  • 2011 - 2017, Voorzitter Raad van Bestuur Nederlandse Staatsloterij/NLO
  • 2006 – 2011, Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel Nederland
  • 1999 – 2006, Managing Partner Deloitte Consultancy
  • 1980 - 1999, Boardroom functies in de reis en luchtvaartwereld en HR Consultancy

Bijzonderheden

Frans van Steenis heeft als lid van de Raad van Toezicht geen bemoeienis met de TikTok-zaak. Hij voelt zich daartoe niet vrij omdat hij vanuit andere hoofde diensten aan TikTok (gerelateerde partijen) heeft verleend. Van een daadwerkelijk conflict is geen sprake. Niettemin zal Frans zich buiten elke inhoudelijke discussie over de TikTok-zaak houden.