Stichting Massaschade & Consument start nieuwe actie om rentecompensatie voor mkb’ers van ABN AMRO terug te claimenMeer informatie
Bestuurder

Huub de Jong

Er bestaat al decennia wetgeving die bedrijven en andere organisaties verplicht om fatsoenlijk om te gaan met persoonsgegevens. Doordat het steeds eenvoudiger is geworden om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en hieraan conclusies te verbinden is het bestaan van deze wetgeving én de handhaving hiervan nu belangrijker dan ooit. Door deel uit te maken van de stichting kan ik mijn kennis en ervaring op dit gebied goed inzetten en combineren met mijn overtuiging dat de dominante spelers op dit terrein een grote maatschappelijke en juridische verantwoordelijkheid dragen.

Over Huub de Jong

Huub de Jong is al ruim 20 jaar advocaat en gespecialiseerd in het privacy en gegevensbeschermingsrecht. Hij werkt bij het in technologie gespecialiseerde nichekantoor Turing Advocaten in Den Haag waar hij zich toelegt op de privacy praktijk en in het bijzonder het snijvlak van gegevensbeschermingsrecht en informatietechnologie. Huub is (onder meer) ook postacademisch gastdocent privacyrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is Huub een Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E).

Ervaring

  • Advocaat bij Turing Advocaten, voorheen advocaat bij AKD en Bird & Bird
  • Bedrijfsjurist Shell en DTG (European Directories)
  • Postacademisch gastdocent o.a. aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Grotius Privacyrecht)
  • Redacteur van het Tijdschrift voor Internetrecht en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Informatietechnologie en Recht
  • IT jurist Deloitte

Bijzonderheden

Huub is benoemd voor de TikTok-zaak. Als bestuurder ontfermt hij zich daarbij, mede vanuit zijn ervaring en deskundigheid op het gebied van privacy- en gegevensbescherming, over het beleid en de dagelijkse gang van zaken betreffende de TikTok-zaak.

Sluit je aan

Help ons en steun onze acties

Meer informatie